teisipäev, august 31, 2010

tagasi Amsterdamis

Tere, tere, tere, tere!!

Votan ennast lopuks kokku ja kirjutan siis 2ra ni palju kui jouan koigest sellest, mis juhtus meiega meie imep2rasel reisil Portugali, Boom Festivalile. Joudsime tagasi yleeile ohtul (29.august), mis t2hendab, et olime 2ra 18 p2eva. Ma ei teagi, kuidas voi kust alustada, niiet, ma yldse ei imesta, kui tekst, mis lopuks v2lja tuleb, on segamini emotsioonidest ja kogemustest nii h22letamisel, festivalil voi monest muust asjast.

Kolm n2dalat tagasi kolmap2eval alustasime oma teekonda oma maja korvalt bensiinijaamast. Sildi peale oli meil kirjutatud Belgium ja lootsime, et hakkab h2sti minema. P2rast natukest aega h22letamist, peatus meie ees auto, kes ytles et me oleme natuke paha tee peal, et ta viib meid oigemale kiirteele. 5 minuti p2rast olime juba oiges kohas ja saime uuesti alustada h22letamist. Siis onnestus meil saada meie teekonna ainsa "olen natuke pervert" auto peale. Nimelt, h2rra ei olnud ohtlik yldse mitte, aga lihtsalt natuke loll ja tahtis proovida oma onne. Ta pakkus nii mulle kui ka Tiinale 100 euri, et me tema heateo talle oma kehadega tasuksime. Kuna ta inglise keel oli v2ga halb, siis kolas see umbes nii "I small help you, you big help me". Et aga tal olid autosse sattunud erakordselt targad tydrukud, siis j2i siiski tema heategu yhepoolseks. Kuna tal oli naine ja lapsed, siis Tiina, vana tarkpea, ytles talle, et jumal taevas n2eb kui ta teeb pattu... ja selle peale kadus h2rral ka soov meilt heategu saada. Kuigi ta ei olnud ohtlik, oli kaks tundi soitu temaga 22rmiselt pingeline ja me tahtsime sealt minema saada. Kummaline oli see, et ta ei j2tnud alguses yldse imelikku muljet. Tavaline pereisa, kelle tagaistmel kaks lapsetooli... aga noh, ta ei olnud toesti ohtlik. J2rgmiste autodega saime edasi v2ga lyhikesi vahemaid ja seega olime sunnitud 88bima oma telgiga Luksemburi piiri 22res Belgias bensiinijaamas.

J2rgmisel hommikul saime kohe yhe h2sti toreda rekkamehe peale, kes oli ka Hollandist ja temaga sai palju nalja. Ta r22kis oma perest ja koigest ja oli v2ga v2ga tore. Ta ytles et ta on 12 aastat soitnud rekkat ja et ta votab esimest korda h22letajaid peale. Aga j2relikult pidi seekord nii minema. Saime temaga Prantsusmaale, Nancysse.

Sel p2eval soitsime veel h2sti pikalt yhe tydrukuga Belgiast, kes oli p2rit Antwerpenist.. hakkasime r22kima sellest linnast ja siis ma kohe ei suutnud j2tta mainimata oma imelist kogemust teatrist, kus olin k2inud vaatamas lasteetendust Sunjata't. Selle peale tegi ta suured silmad, sest tuli v2lja, et see n2idend ja lavastus oli tema ekspeika kirjutatud. Ta oli yllatunud, et r22gib keset Prantsusmaad kahe eesti tydrukuga oma ekspeika lavastusest Belgias. See tydruk oli v2ga tore ja kuna sygisel lavastub Sunjata j2rgmine osa, siis on mul teatrisse minek kinni pandud;) 

Ohtul saime yhe prantsuse politseiniku auto peale, kes pakkus meile 88maja. Suhtusime sellesse alguses ysna skeptiliselt, aga siis ta ytles, et ta ise l2heb oma tydruksobra juurde. Et kogu maja on meie p2ralt.. ja et kui me syya voi pesta tahame, et me siis tunneks end vabalt ta kodus. Ja nii oligi. Ta viis meid oma koju ja l2ks ise minema. Seal sai muidugi natuke nalja ka. 88sel l2ksin ma vetsu ja tegin natuke valearvestust.. kuna tal olid seinad valged ja ma midagi ei n2inud, siis arvasin, et vetsuuks tuleb natuke hiljem, aga juhtus hoopis nii, et panin t2iega vastu seina. Nii kovasti, et isegi Tiina 2rkas teises toas yles.. see oli p2ris naljakas, sest see oli ikka korralik K6MM vastu seina. Hommikul motles Tiina, et ta teeb elutoa poranda tolmuimejaga yle, sest me kuivatasime seal oma telki (eelmisel 88l sadas Belgias vihma, kui bensukas magasime), aga riideid polnud ta veel selga joudnud panna. Ja nii juhtuski, et Tiina oli h2rra politseiniku kodus aluspesu v2el parasjagu tolmuimejaga porandat puhastamas, kui uksest saabus sisse koduomanik ise. Tiina pistis kiljuma ja Frederik astus uksest tagurpidi v2lja. Hiljem, kui ta uuesti sisse tuli, siis oli talle v2ga raske seletada, et miks Tiina tolmuimejaga porandat pyhkis. Frederik ytles, et ta tuli aint mingit asja votma, et ta l2heb uuesti minema ja tuleb tagasi umbes tunni aja p2rast, aga et kui me vahepeal v2lja l2heme, et me siis ukse korralikult kinni paneksime.

Kolmandaks p2evaks olime joudnud Hispaaniasse Baskimaale. K2isime Gernikas festivalil ja 88sel magasime Bermeos. Kuna me ei saanud telki yles panna, siis magasime magamiskottidega pargipingil.. ja ega me 88sel h2sti ei n2inudki, et kuhu me ennast s2ttinud oleme. Hommikul 2rgates pidime imestusest pikali kukkuma. Olime veetnud 88 maailma koige ilusamas kohas. Ookeani 22res, vaatega kaljudele ja pisikestele majadele..... see oli super ilus! Soime natuke juustuleibu ja pakkisime end kokku, et m88da Hispaania pohjarannikut Portugali poole minna. Pysisime rannikul kuni Santanderini, seal k2isime natuke linnas ringi ja otsustasime, et hakkame allapoole h22letama. Ohtuks joudsime Palenciasse. sinna viisid meid kaks poissi, kes tegelikult j2id niisama seisma, et meid natuke edasi viia, aga lopuks viisid meid 200 km edasi, k2isime koos Palencias s88mas ja tantsimas ja siis nad viisid meid sobivasse kohta telkima ja soitsid ise 200 km tagasi oma koju.

Neljandal p2eval tahtsime h22letada Salamancasse, aga juhtus hoopis nii, et sattusime Portosse. H22letasime yhe karavani peale, kus olid viis itaallast (4 poissi ja yks tydruk) ja kaks h2sti suurt koera. Veetsime nendega terve 88p2eva.. k2isime ohtul v2ljas ja 88sel magasime nende autos. 

Kui lopuks festivalipaika joudsime, oli meil ikka yks p2ev aega... leidsime yhe paari Eestist, kellega koos me ootasime, mil festivaliv2ravad lahti tehakse... magasime festivaliv2ravas magamiskottidega ja olime esimesed, kes said hommikul kell 8 Boomi alale. 

Festival.... ma ei teagi kust alustada. See oli v2ga lahe!!! Inimesed, kellega kokku puutusime, nad olid suurep2rased! Koik olid onnelikud ja oli  t2iega tunda armastust ja yhtekuuluvustunnet. K2isime erinevatel workshoppidel, mediteerimas, mandalat joonistamas.. mina k2isin ka yoga&sing lessonis.. see oli imeline kogemus! V2ga hull, milline energia seal ikka irngi liikus... uskumatu! ja nendel aladel, kus parasjagu ei saanud loenguid kuulata voi mones workshopis osaleda, m2ngis kogu aeg muusika. Seal oli mitu lava ja inimesed tantsisid vahetpidamata 88d ja p2evad l2bi. Loogastumiseks oli moeldud ka ambient ala, kus m2ngis selline monus, rahulik muusika. Meie telkimisplatsile olid kokku sattunud eestlased ja meie korval telkisid soomlased, niiet ysna kodune tunne oli. Kuskil kaugemal olid ka venelased, kellele ohtuti ikka tylitseda ja karjuda meeldis. Igatahes, Boomil 2012 kohtume j2lle!!!!

Kui sinnah22letamine vottis meil ysna kaua aega ja soitsime 34 autoga, siis tagasi joudsime 10 autoga ja joudsime veeta ka kaks p2eva Pariisis. Esimese autoga saime Portugalist Toulousse'i ja saime ka 88 veeta selle inimese juures. J2rgmisel p2eval saime auto peale, kes oli nous meid Pariisi viima... umbes tunni aja p2rast pakkus ta v2lja, et voiksime minna s88ma. L2ksime siis s88ma, ta ytles, et teeb meile koik v2lja, et votke mis tahate. See inimene oli h2sti tore, olime terve tee temaga r22kinud erinevatest vaimsetest asjadest ja tegelikult oligi ta minemas Pariisi, et minna Silva meetodi kursusele. Kui hakkasime s88ma, siis ta kysis, et kas meil oleks 4 p2eva aega voi on meil kiire tagasi Hollandisse, et ta kutsuks meid ka sinna koolitusele. Kuna ma tean et isegi Eestis on see kallis, siis ytlesin talle, et me tuleks hea meelega, aga me ei saa endale seda lubada. Ta ytles, et ta maksaks meile selle kursuse kinni. vaatasime Tiinaga talle ja yksteisele suurte silmadega otsa.. ja p2rast moningast motlemist j2ime nousse.. sest teame v2ga h2sti, et kui elu midagi pakub, siis tuleb see vastu votta, sest muidu 2kki j2rgmine kord ei pakutagi midagi:) L2ksime siis Pariisi, soitsime ringi ja ta tegi meist ka turistipilte.. (aaa.. ma unustasin mainida, et esimesel Boomi p2eval l2ks minu armsa Sandra antud kaamera katki.. sellega ei juhtunud midagi, lihtsalt, enam ei t88tanud.. voib-olla kuumusest, sest seal oli mingi 40 kraadi.. voi ma ei tea, igatahes, meil ei ole yldse pilte oma vahvast reisist.... v2ga v2ga kurb.. kui ma t88 leian, siis pean uue kaamera muretsema)

J2rgmisel hommikul l2ksime siis kursusele Le Silva method.. selgus, et kursus maksab 495 euri per face (see inimene teadis seda kogu aeg ,aga meil olid imestusest j2lle suud lahti) ja kaks tundi hiljem selgus ka see, et me ikkagi ei moista prantsuse keelt piisavalt ja et nad ei tolgi midagi inglise keelde. Tulime sealt siis sama targalt 2ra ja l2ksime linna peale. Marcel viis meid Eiffeli torni ja Montmartre basiilikasse ja k2isime yldse igal pool ringi. Alguses mulle ei meeldinud pariis yldse, koik tundus nii suur ja kole ja nii palju sagimist.. aga ohtuks, kui k2isime Notre Dame kiriku kellatornis... ja vaatasin ringi ja teadsin, et tuleb edasi liikuda, siis tundus koik nii nii nii ilus. Pariisi l2hen ma veel tagasi, Marcel r22kis mingist muuseumist, kus on impressionistide t88d.. lubasin temaga sinna minna kunagi.

Yleeile hommikul hakkasime Pariisist tagasi h22letama ja ohtul kella kuueks toodi meid lausa kodutreppi. Supersuhkrune, ma ytlen!


Inimesed, keda kohtasime, olid suurep2rased.. puutusime kokku nii paljude meeldivate olukordade ja inimestega, et neid ei joua kokkugi lugeda... ja see, millist usaldust me enda vastu/suhtes tundsime, see on ka lausa uskumatu.. inimesed viisid meid oma kodudesse, usaldasid meile oma kodu.. siis meid viidi kohvikutesse ja s88ma ja pakuti head paremat... aga noh, eks me olime valivad ka.. ytlesime ei nii monelegi autole, mis tundus kahtlane ja usaldasime ainult oma kohutunnet.


Ja nyyd ma kyll lopetan, sest ma lihtsalt ei joua rohkem kirjutada.. kui mul midagi silmapaistvat meenub, siis kyll ma teada annan;)

Kommentaare ei ole: