laupäev, juuni 11, 2011

tuviteadlased Amsterdamist

Viimastel päevadel oleme olnud hõivatud linnuvaatlustega meie tagaaias. Nimelt, meie turteltuvidest on näha olnud korraga ainult üht tuvi. Alguses arvasime, et äkki on nad lahku läinud või on üks neist surnud või äkki jättis emane lind isase maha, sest too tundub kiilanevat (see viimane oli minu sõbra arvamus.. aga tegelikult on sel ühel linnul - arvame, et isasel - pealaelt natuke sulgi puudu ning põhjuseks võib olla see, et meil käib aias üks suurem tuvi nende toitu söömas ja siis see kiilaneva peaga tuvi võitleb alati oma territooriumi eest ja on nii mõnest sulest ilma jäänud).

Igatahes, täna kui jälle istusime aias ning vaatasime, kuidas kutsumata külaline (see suur tuvi) ja üks meie turteltuvidest kaklevad, jõudsime selgusele, et hakkame ilmselt saama varsti tuvibeebisid. Uurisime järgi, et tuvid hauduvad oma mune 14-17 päeva ning seda kordamööda.. see selgitab ka seda, miks oleme viimastel päevadel vaid üht neist korraga näinud. Mõtle kui põnev - me saame beebid!

Varsti hakkab meil tuvitoit otsa saama ja peame jälle minema loomatarvete poodi...

Rääkides veel lindudest, on näha aias selget hierarhiasüsteemi. Näiteks terror-harakas, kellele tavaliselt ikka meeldib meie elutoas ringi lennata, on katuseboss ja kui mõni meie tuvidest lendab katusele, siis on nad sealt varmad ruttu tagasi alla lendama, sest selle harakaga nalja ei ole. Maapinnal käib olelusvõitlus suure tuvi ja turteltuvide vahel ning Šmiegel Šmirnoff on seda vaadeldes alati enam kui hämmeldunud, sest siiski siiski on tema arvamist mööda tegemist ainuisikuliselt tema aiaga. No ja siis oleme veel meie, kes me toidame linde ja Šmiegel Šmirnoffi ka ja üritame seda loomaaeda kuidagi omavahel lepitada.

Aga et tuviteadlased ei jõua alati tööpostil olla, siis võtsime endile täna ühe vaba pärastlõuna ning mängisime õues lendava taldrikuga. Siis jõime keskpäevase võidumängu puhul (sest meie peres kaotajaid ei ole) mõlemad kaks hot shotti.. ja nüüd lähme linna peale, ostame sealt tänase pasta jaoks vajalikku kraami, väikse pudeli konjakit ning võime jälle ühe vaatlusuuringu päeva lõppenuks kuulutada.

Kommentaare ei ole: